• وبلاگ : روستاي آذران (نگيني درکوههاي کرکس)
  • يادداشت : مناسبتهاي پيش رو
  • نظرات : 0 خصوصي ، 126 عمومي

  • نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + نااتا 
    عصرايران- محمود احمدي نژاد، رييس جمهور، با تاکيد بر اجراي طرح هدفمند کردن يارانه ها گفت: "اگر کسي طرح بهتري دارد، بياورد."

    به نظر مي رسد، اين جمله کوتاه، بهترين پاسخي بود که رييس جمهور مي توانست به منتقدان طرح بدهد چه آنکه منصفانه بايد اذعان داشت که دولت نهم به عنوان طراح هدفمند سازي يارانه ها، پيش از آغاز برنامه نويسي براي اين طرح، از همه کارشناسان و اقتصاد دانان دعوت کرد که راهکارهاي علمي و عملياتي خود را براي طراحي هر چه بهتر هدفمند سازي يارانه ها ارائه دهند و حتي خود رييس جمهور نيز چندين نشست با اقتصاددانان کشور برگزار کرد.

    بنابراين مي توان گفت طرح هدفمند کردن يارانه ها، با تمام نقاط ضعف و قوت اش، محصول بضاعت علمي و کارشناسي کشور است. به علاوه اين طرح، يک پروژه محرمانه نيست که دسترسي به آن محال يا دشوار باشد بلکه هم اکنون جزئيات آن در دسترس است و کساني که نقدي بر آن دارند، مي توانند به طور مستدل ارائه نمايند.

    با اين حال، کم نيستند اشخاص و گروه هايي که تا پيش از اين، از بي سروساماني يارانه ها در اقتصاد ملي ايران، ناله ها سر مي دادند ولي اينک منتظرند طرح هدفمند کردن يارانه ها شکست بخورد تا به دستاويز آن، دولتي که دوستش ندارند را منکوب و محکوم نمايند.

    اين در حالي است که شکست طرح هدفمند سازي يارانه ها في نفسه ضرري را متوجه شخص احمدي نژاد نخواهد ساخت چه آنکه او، دومين و آخرين دوره رياست جمهوري اش را طي مي کند بلکه واقعيت اين است که اگر اين طرح با ناکامي مواجه شود، اقتصاد ملي و به معناي واضح تر، ملت ايران دچار سرنگوني معيشتي خواهند داشت.

    از اين رو، کشاندن طرح تحول اقتصادي به ميانه دعواهاي سياسي حاضر، چه از سوي دولت باشد و چه از سوي منتقدان و مخالفانش، يک اقدام ضد ملي به شمار مي رود.

    واقعيت اين است که بخش اعظم مخالفان طرح هدفمند سازي يارانه ها، در واقع مخالف اصل اين طرح و حتي نحوه اجراي آن نيستند بلکه چون مخالف دولت هستند، متمايل اند طرحي که خود بدان باور دارند، شکست بخورد و الا اگر مخالفت آنها، مباني علمي دارد، چه پيشنهادي بهتر از پيشنهاد احمدي نژاد که "اگر طرح بهتري دارند، آن را رو کنند."

    احمدي نژاد، همواره متهم به رفتارهاي پوپوليستي بوده است و البته مروري بر عملکرد وي نشان مي دهد که منتقدانش مصداق هايي نيز براي اثبات ادعاي خود در اين باره دارند، اما اگر منصفانه بنگريم بايد تصريح کنيم که اجراي طرح هدفمند کردن يارانه ها که مستقيما بر معيشت مردم تاثير مي گذارد و قيمت ها را افزايش مي دهد، مثال نقضي است بر عملکرد پوپوليستي دولت و دستکم بايد در اين باره گفت که رفتار احمدي نژاد و دولت او دقيقا بر خلاف آموزه هاي "سياستمداري عوام گرايانه" است.
    از اين رو، عقل سليم حکم مي کند از چنين رويکردي حمايت شود، حال اين حمايت مي تواند ياري رساندن در اجراي طرح باشد يا حتي نقدهاي علمي بر طرح و نحوه اجراي آن. ولي بي گمان، با اميد به شکست طرح و طراحان آن، دست به بهانه گيري هاي بني اسراييلي زدن و جوسازي نمودن، هرگز نمي تواند اقدامي در راستاي منافع ملتي باشد که همه در ظاهر ادعاي خدمت به آن را دارند.

    مخالفان، در يک احصاي عقلي، چند راه پيش رو دارند: يا اينکه طرح را نقد علمي و سازنده کنند، يا آنکه به دعوت رييس جمهور پاسخ دهند و طرح بهتري ارائه نمايند و در غير اين صورت، سکوت پيشه نمايند.