وبلاگ :
روستاي آذران (نگيني درکوههاي کرکس)
يادداشت :
لحظه لحظه با گاز رساني
نظرات :
0
خصوصي ،
65
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
,.m
وبلاگ امير فرشاد ابراهيمي
- محمد رضا نقدي در سال 1332 در شهر نجف به دنيا آمد. پدرش شيخ علي اکبر ثماني از طلاب شيعه مجاور شهر نجف بود. محمد رضا فرزند دوم از چهار فرزند خانواده شيخ علي اکبر بود. درسال 1358 در حاليکه يک سال از پيروزي انقلاب گذشته بود، دولت عراق اين خانواده را نيز به همراه ديگر شيعيان معاند و ايرانيان مقيم عراق از کشور عراق اخراج نمود و خانواده شيخ علي اکبر به شهر « نقده » نقل مکان کردند و شهرت نقده اي را براي خود برگزيدند که بعد ها نيز به نقدي مشهور شدند.
عضويت در مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق
باشروع جنگ تحميلي ايران و عراق و باز شدن پاي اين تشکل سياسي به ايران محمد رضا نقدي در حاليکه 27 سال بيشتر نداشت عضو اين گروه شد. محمد رضا نقدي کارش را در دفتر نمايندگي مجلس اعلا در شهر اروميه آغاز کرد، وظيفه وي شناسايي کردها و اعراب معاند و معاود عراقي براي جذب و سازماندهي در اين تشکل بود. در اسفند ماه سال 1359 محمد رضا براي آموزش نظامي و گذراندن دوره هاي چريکي به کشور لبنان عزيمت نمود و در پادگان هاي « جنبش امل » آموزش ديد و مجددا به ايران بازگشت و در رده هاي نظامي مجلس اعلا سازماندهي گرديد.
ورود به سپاه پاسداران انقلاب اسلامي
در سال 1361 شهيد دقايقي از فرماندهان سپاه، ماموريت مي يابد تا از بين عراقيان مجاهد و معاند تيپي را تشکيل داده و سازماندهي کند. اين تيپ بعد ها اساس شکل گيري سپاه بدر شد. محمد رضا نيز در زمره ديگر معاندين عراقي بود که به عضويت اين تيپ در آمد و در معاونت اطلاعات وعمليات اين لشگرمشغول خدمت شد. تاسال 1364 محمد رضا در لشکر 9 بدر مشغول خدمت بود و بعد از آن به سپاه لبنان منتقل شد. سپاه لبنان نيرويي بود که به فرمان آيت ا? خميني و به منظور عملي کردن استراتژي « آزاد سازي قدس » و ياري رساندني به مبارزان لبناني در نبرد با اسرائيل ايجاد شد. هرچند که بعد ها اين تفکر با استراتژي « راه قدس از کربلا مي گذرد » متوقف شد و اولويت جنگ ايران و عراق محسوب گرديد، اما فعاليت سپاه در سوريه و لبنان هرگز متوقف نشد و حتي بعد ها اين يگان گسترش يافته و در فرمان 6 ماده اي فرماندهي کل قوا به فرمانده کل سپاه محسن رضايي، مبني بر تجهيز و سازماندهي سپاه پاسداران به نيرو هاي مجزا، متشکل تر گرديد و به عنوان يکي از نيروهاي پنجگانه سپاه پاسداران شناخته شد و به « نيروي قدس » موسوم گشت.
محمد رضا نقدي همچنان در نيروي قدس مشغول خدمت بود و به دليل فعاليت هاي اطلاعاتي و عملياتي اش در عراق و سودان در بين پاسداران ارشد سپاه به نام مستعار « شمس » مشهورشد. با شروع جنگ در يوگوسلاوي سابق وي در رأس گرداني از پاسداران سپاه قدس به « بوسني و هرزگوين » اعزام شد و تاپايان بحران در آن منطقه يکي از سه فرمانده ارشد نظامي سپاه پاسداران در بوسني بود. محمد رضا نقدي - ملقب به شمس - در سال 1372 به پيشنهاد فرمانده کل سپاه از سوي علي خامنه اي به عنوان معاون اطلاعات نيروي قدس انتخاب مي گردد اما دير سالي از اين انتصاب نمي گذرد که مجددا از سوي علي خامنه اي به عنوان فرمانده حفاظت اطلاعات نيروي انتظامي منصوب مي شود و با درجه سرتيپي از نيروي قدس سپاه به نيروي انتظامي منتقل ميگردد.
نقدي در آخرين روزي که در پادگان امام علي در بين پاسداران سپاه به سر مي برد در مراسم توديع اش اهداف خود را از پذيرش اين پست گسترش عدالت اجتماعي، شايسته سالاري، مبارزه با فقر، اعتياد و فساد اداري عنوان نمود. در حالي که به جز مبارزه با فساد اداري ديگر اهداف وي به هيچ وجه در چارچوب مسئوليتي که براي وي در نظر گرفته شده بود نبود، و در آن آشفته بازار هم کسي از وي سؤال نکرد که حفاظت اطلاعات نيروي انتظامي بايد بر نحوه کارکرد و فعاليت هاي پرسنل نيروي انتظامي نظارت کند نه آنکه محفلي براي تحقق علايق و اهداف فرمانده اش باشد ! به هر روي محمد رضا نقدي به حفاظت اطلاعات ناجا ( نيروي انتظامي جمهوري اسلامي) رفت و به واقع آنجا را تبديل به حيات خلوتي براي خواستها و اميال شخصي خويش کرد که صد البته اين علايق دور از نظر خشک مغزاني که در ايران از آنها به نام محافضه کاران ياد مي شود نبود.
نقدي با استفاده از رانت فرماندهي حفاظت اطلاعات و حمايت هاي جنبي علي خامه اي از وي ، اکثر دوستان و همفکران خود را از سپاه به نيروي انتظامي منتقل نمود و در کادرهاي سازماني ستاد اين رده، نفوذ داد ، « شايسته سالاري ! » تا آنجا بود که به خواست وي « سرهنگ پاسدار سيد رضا جليلي » را که به حکم دادسراي نظامي قم به اتهام فساد اخلاقي و ارتباطات نامشروع و شرب خمر، از لشکر علي ابن ابي طالب سپاه پاسداران اخراج شده بود را مجددا دعوت به خدمت نمود و وي را به سمت مسئول دفتر بازرسي خويش برگزيد. (البته در ادامه مطالب علت اين انتصاب آشکار خواهد شد.) رفته رفته کادر حفاظت اطلاعات ناجا شايسته و مطلوب محمد رضا نقدي و اربابانش در دفتر رهبري شد و اينجاست که ماموريت هاي خاص به وي محول مي شود.