نام:
ايميل:
سايت:
   
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
  
  
 
+ DDDD 

تحليل سه وضعيتي هاشمي در باره انتخابات رياست جمهوري

hashemi

شنيده شده است که

آقاي هاشمي رفسنجاني اخيرا در پاسخ به پرسشي در باره نظر وي در باره انتخابات آتي رياست جمهوري گفته است من هنوز نمي دانم آقاي خامنه اي چه نظر و سياستي در انتخابات دارد . در ملاقات هاي خود سعي مي کنم نظر ايشان را جويا شوم.

طبق همين شنيده هاشمي در ادامه گفته است در کل سه حالت ممکن است پيش بيايد.اگر ايشان روي فرد خاصي نظر داشته باشد ما نبايد اصلا وارد انتخابات بشويم.اگر بخواهند فضا را باز کنند بايد وارد انتخابات بشويم اما کار سختي در پيش رو خواهيم داشت. چرا که فضا و امکانات مخصوصا رسانه‌اي‌مان خيلي محدود و نابرابر است. در اين حالت تنها فردي که مي توان به راي آوري اش اميدوار بود آقاي خاتمي است.

حالت ديگر حالت ابهام و بينابين است يعني ايشان نه روي فرد خاصي نظر داشته باشند و نه بخواهند فضا راباز کند. در اين حالت هم شرکت در انتخابات درست به نظر نمي رسد اما بايد روي آن بيشتر فکر کرد.

طبق همين شنيده هاشمي رفسنجاني هم چنين در باره نامزدي ولايتي گفته است من چيزي از ايشان در باره اين تصميم نشنيده‌ام و اطلاعي ندارم و با من هم وي صحبتي نکرده است. هم چنين در مورد نامزدي حسن روحاني گفته است وي فرد خوبي است اما راي آوري هم مهم است.فکر نمي کنم وي راي بياورد.

شايان ذکر است اکثر خبرها و شنيده هاي ماه هاي اخير از رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظامي حاکي از تحليل‌هاي رهبرمحور وي است. هم چنين بسياري از آنها حاکي از نااميدي وي از تغيير و بهبود اوضاع در صورتي است که رهبر ج.ا نخواهد تغييري در سياستهايش بدهد. رويکرد و خط برخورد وي در جدايي رهبر و احمدي نژاد نيز خود به خود اتفاق افتاده اما تغييري در اوضاع ايجاد نکرده است. وي در برخورد بارهبري ج.ا نيز به «مناقشه و نه منازعه» معتقد است. ناظران سياسي مختلف نظرات گوناگوني در ارزيابي اين تحليل و روش برخورد وي با مسائل کشور و نيز توانايي اثرگذاري اش در روندهاي جاري دارند.

همچنين قابل دقت است که نظر هاشمي رفسنجاني در باره حالت سه گانه پيش رو در باره انتخابات (بنابه سياستي که رهبري ج.ا انتخاب مي‌کند)، عمدتا توصيه به اصلاح طلبان است و خود وي در هر حالت بنا به روش معمول خود براي حفظ پايگاه و نفوذش در داخل قدرت در حوزه راي گيري حاضر شده و راي خواهد داد. بخش زيادي از ناظران سياسي اين روش او را قابل درک و به لحاظ پراگماتيستي صحيح ارزيابي مي کنند. هرچند برخي نيز معتقدند اگر هاشمي موضع محکمتري (چه در باره انتخابات و چه در مجلس خبرگان) داشته باشد موثرتر خواهد بود. اما موافقان راي دادن او معتقدند اگر او زياده روي کند از داخل نظام به بيرون رانده شده و بي اثرتر از وضعيت فعلي اش خواهد شد.